Малина – ягода, яка має неповторний смак і аромат. Вона відома своїми корисними властивостями та високим вмістом вітамінів. Багато хто любить робити з цієї ягоди варення, щоб насолоджуватися її смаком цілий рік. Але скільки варення можна зробити з кілограма свіжої малини? Спробуємо розібратися у цьому питанні.
Для приготування варення з малини потрібно врахувати, що після очищення від ягідних кісточок кожен кг малини зменшується на 200-250 грамів. Як правило, для отримання варення використовують 1 кілограм малини та 800-850 грамів цукру. Таке співвідношення інгредієнтів дозволяє досягти правильної консистенції та солодощі варення.
Таким чином, з одного кілограма свіжої малини можна отримати приблизно 750-800 г варення. Звичайно, це значення може незначно змінюватися в залежності від типу малини та індивідуальних переваг при приготуванні варення. Однак, незважаючи на це, у будь-якому випадку, варення з малини залишиться смачними та ароматними ласощами, якими можна насолоджуватися протягом усього року.
Варення | Кількість інгредієнтів (кілограм) | Кількість готового продукту (грам) |
---|---|---|
Малина | 1 | 1000 |
Цукор | 0.7 | 700 |
Лимонний сік | 0.01 | 10 |
Скільки кг цукру на 1 кг малини?
Для малинового варення також рекомендується використовувати співвідношення ягоди та цукру 1:1, що означає, що на кожний кілограм малини потрібно використати 1 кілограм цукру.
Скільки варення із 1 кг ягід?
Залежно від соковитості та сорту ягід, а також від якості та кількості цукру, з 1 кілограма полуниці вийде 1-1,2 літра варення.
Як розрахувати кількість банок для варення?
Як вирішити задачу про варення у банках
- у кожному банку перебувати по три літри варення. Це означає, що потрібно помножити кількість банок з їхньої обсяг;
- у поданій задачі кількість банок дорівнює 7, а обсяг кожної їх дорівнює трьом літрам. …
- множимо 3 (обсяг кожної банки) на 7 (їх загальне число).
Скільки потрібно цукру на 1 літр малини?
Візьміть на кожний літр малини 2 літри цукру і далі слідуйте нашому рецепту. Таке варення можна зберігати за кімнатної температури. Малина без варіння з цукром на зиму – чудовий десерт, але можна зробити його ще кращим.