Масаго не рекомендується заморожувати повторноТому перед початком приготування суші необхідно відокремити потрібну кількість ікри, не розморожуючи всю упаковку. Зберігати при t-18 С, 12 місяців.
Ікру можна заморожувати. А щоб її смакові якості не погіршилися, дотримуйтесь таких правил: Перед заморозкою свіжою ікри помістіть ікринки в друшляк і промийте, дайте стекти зайвої рідини. Посоліть, додайте трохи олії та сорбінової кислоти.
Термін зберігання 6 місяців від дати виробництва за температури -2°С – 6°С. Ікра масаго найдрібніша із трьох видів ікри – Більше за неї будуть ікра тобіко (ікра летких риб) та ікура (ікра лосося).
Отже, як заморозити червону ікру в домашніх умовах? Для цього краще вибирати продукцію першого сорту — після розморожування вона краще за інших зберігає свій вигляд і смак. Якщо вам потрібно заморозити велику порцію ікри, то варто розділити її на маленькі дози, оскільки повторно заморожувати продукт не слід.