Скільки потрібно наполягати горілку?

Візьміть літр горілки, вилийте його в банку більше, додайте туди 200-300 г ягід, можна прямо заморожених – гірше не буде. Залишаєте настоюватися при кімнатній температурі два-три дні, в кінці проціджуєте, а вже потім додаєте цукор до смаку. Якщо у вас півлітра горілки, то вистачить 100-150 г ягід.

Залийте все горілкою, додайте воду, перемішайте і, закривши кришкою банку, поставте в темне тепле місце на 15 днів. Потім 2-3 рази процідіть настоянку через марлю, складену кілька шарів, розлийте по пляшкам. Настоянка готова через кілька тижнів.

Тривалість наполягання коливається від 2 до 6 тижнів, за необхідності час наполягання можна скоротити до 7—10 днів рахунок підвищення температури до 50—60 °C. Настоянки містять до 30% цукру при міцності до 45% об.

Морозиві або дуже ніжні ягоди, наприклад, малина або шовковиця наполягають три-чотири тижні, щільні плоди типу злив або абрикосів від місяця до півтора, а тверді фрукти – до трьох місяців. Після додавання цукру треба дати постояти наливці ще тиждень, щоб дати всім компонентам "одружитися".

Related Posts