Який відсоток білка у яйці?

Яєчний білок складається з води та білків. У курячого яйця білок становить 56-58 %, жовток 30-32%, шкаралупа 12% загальної маси або, приблизне співвідношення, 14:8:3.

Майже завжди люди їдять яєчні білки як джерело протеїну, але насправді яєчні жовтки містять майже таку ж кількість. Наприклад, якщо в яйці міститься 7 г протеїнів, білці буде 4 г, а в жовтку – 3 р.

Скільки калорій у вареному яєчному білку? Порція зі 100 г продукту містить близько 42 ккал, приблизно 9 г білка, близько 0,2 г жирів та не більше 1 г вуглеводів. Білок курячого яйця є джерелом цінних вітамінів групи В, вітаміну К та мінералів.

Відсоток щільного білка найбільший у курячих яйцях, Найменший – у гусячих. Яйця водоплавного птаха в порівнянні з яйцями інших видів містять майже 1,5-2 рази більше внутрішнього рідкого білка.

Related Posts