Які їшки корисні?

До подібних харчових добавок відносяться молочна кислота (Е 270), лецитини (Е 322), агар (Е406), гуарова і ксантанова камедь (Е 412, Е 415) та деякі інші. Також корисними властивості мають такі барвники як куркумін (Е 100) та лікопін (Е 160d).

До нейтральних харчових добавок відносяться:

  • Е140 (Хлорофіл) – безпечний для здоров'я людини барвник.
  • Е202 (Сорбінова кислота) – добавка, що пригнічує зростання цвілі продуктів. …
  • Е260 (Оцтова кислота) – поширений регулятор кислотності. …
  • Е330 (Лімонна кислота) – багатофункціональна харчова добавка.

Список небезпечних та безпечних Е-кодів продуктів харчування

E100 – E182барвники
E300 – E391антиокислювачі, регулятори кислотності
E400 – E481стабілізатори, емульгатори, загусники
E500 – E585різні
E600 – E637підсилювачі смаку та аромату

Самих шкідливих харчових добавок, які заборонили в Росії, не так і багато, ось їх список:

  • Синтетичний барвник Е121 (червоний цитрусовий). …
  • Штучний барвник Е123 (амарант). …
  • Штучний барвник Е128 (червоний 2G). …
  • Консервант Е216 (пропілпарабен). …
  • Консервант Е217 (натрієва сіль).

Related Posts