Скільки варити м'ясо ягняти?

Час варіння залежить від її способу і складає від 40 хвилин до 2,5 години. Також на тривалість приготування впливає розмір шматків: на невеликі піде менше часу, ніж на один великий.

М'ясо ягняти дуже ніжне і не потрібно багато часу, щоб воно стало м'яким. Голову ягняти варять протягом 50-60 хвилин у звичайній каструлі, час від часу знімаючи піну, яка утворюється під час варіння. У скороварці голову ягняти варять набагато менше, ніж у звичайній каструлі – протягом 30 хвилин.

Також від віку тварини залежатиме і скільки гасити баранину. М'ясо молодого баранця буде готове через 1,5 години, а старе доведеться гасити щонайменше 2,5 годин. Для гасіння краще взяти лопатку, шию або задню ногу.

Бараніна та ягнятина – м'ясо однієї і тієї ж тварини – барана (вівці), відмінність лише у віці цієї тварини. Ягнятина називають м'ясо вівці віком до 1 року. Баранінам'ясо більш «дорослих» тварин. Делікатесним та найкориснішим є м'ясо молочного ягняти – баранчик, вік якого не перевищує 3-6 місяців.

Related Posts