За шкалою Сковілла халапеньо має рейтинг від 1000 до 20 000 балів та є середньогострим. Порівняно з іншими перцями чилі гострота варіює від середньої до високої та залежить від умов вирощування, зберігання та приготування. Основна гострота міститься в тканинах, що утримують насіння в стручці.
Шкала гостроти Сковілла
Шкала Сковілла (ЄШС) | Тип перцю |
---|---|
10 000-23 000 | Перець Серрано |
10 000-11 000 | Wax Pepper |
7 000-8 000 | Соус Табаско (Хабанеро) |
2 500-8 000 | Халапеньо |
світі чилі Naga Jolokia (відомого також як Bhut jolokia), гострота якого досягає 1041427 сковилів.
- Перець хабанеро: 300 000 сковилів
- Пірі-пірі: 150 000 сковилів
- Чилі перець халапеньо: 30 000 сковилів
- Кайєнський перець: 20 000 сковилів
- Перець чилі Red Hot: 15 000 сковилів
- Перець чилі: 1500 сковилів