Замочувати Як правильно вживати насіння чиа? Насамперед їх замочують у воді, після чого вони набухають і перетворюються на желеподібну масу. Можна замочувати насіння на 10 хвилин або залишити на ніч у холодильнику, щоб вранці мати готову добавку до йогуртів, каш або смузі.12 Apr 2022
Замочувати насіння можна і на 10 хвилин, а можна поставити в холодильник на ніч, щоб зранку мати готову добавку до йогуртів, каш або смузі. Крім води чиа можна додавати в будь-яку рідину: кефір, ряжанку, молоко, кокосове або мигдальне молоко, чай і навіть томатний сік.
Ретельно збийте яйце, додайте молоко і насіння чиа, перемішайте і дайте постояти 10-15 хвилин.Дуже смачний напій
- вода – 2,4-2,5 л;
- коричневий цукор – 1 склянка без гірки;
- свіжовичавлений лимонний сік – 100 г;
- зерна чиа – 1 склянка.
Насіння Чіа можна залити окропом, дати настоятися кілька хвилин і вживати, як своєрідну кашу. Інший спосіб – борошно з насіння використовувати для приготування будь-якої випічки, як домашнього хліба, і млинців. Також насіння Чіа додають перед запіканням у м'ясні або овочеві страви різноманітні запіканки.