Скільки можна їсти м’ясо при подагрі?

Готувати їжу краще методом варіння і тушкування. М’ясо, птицю і рибу обов’язково попередньо відварюють, зливають перший бульйон, оскільки в ньому міститься велика кількість пуринів. М’ясні та рибні страви можна вживати не більше двох-трьох разів на тиждень.

Відварене м’ясо та риба. Перевага – домашня птиця, лосось, сьомга, пікша, форель, макрель; 4. Цвітна капуста, спаржа, щавель, шпинат, ревінь, селера, перець, редиска, ріпа (оскільки подагра майже завжди супроводжується порушенням обміну інших солей – оксалатів); Помідори (максимум 2-3 шт.).

Така дієта призначається на 1-2 тижні. У період затихання загострення дозволяється обмежена кількість м’ясних страв (один-два рази на тиждень по 100-150 г відвареного м’яса). В інші дні рекомендуються молочні продукти, яйця, крупи, картопля, овочі та фрукти.

Related Posts