Що означає борошно 2 сорти?

Борошно другого ґатунку складається з частинок подрібненого ендосперму та 8-12% маси борошна подрібнених оболонок. Борошно 2-го сорту крупніше за борошно 1-го сорту. Розміри частинок 02-04 мм. Колір помітно темніший через великий вміст периферійних частин зерна – зазвичай білий з жовтуватим або сіруватим відтінком.

Борошно першого сорти гарна для нездобної випічки. Пиріг буде багатий на фосфор і кальцій, черствіє він повільніше. Борошно другого сорти перемелюється разом із оболонкою зерна. Вітаміни та мінерали, присутні у зернових, у ній повністю зберігаються!

Знайти баланс допомагає борошно першого чи другого сорти – у ній міститься більше, порівняно з вищим сортом, кількість корисних речовин та достатню для підняття тесту кількість клейковини. Кінець кінцем вибір залишається за споживачем з його особистими уподобаннями.

Використовується головним чином для випікання їдалень сортів білого хліба та нездобних борошняних виробів. Вживають цю борошно при виготовленні деяких кондитерських виробів (пряників та печива). На цьому корисні властивості борошна другого сорти не закінчуються.

Related Posts