Повне дозрівання капусти, вчасно висадженої у відкритий ґрунт, настає вже в кінці червня-початку липня. У цей період ранньостиглі сорти вже повністю сформовані, готові до збирання та вживання. Вони добре підійдуть для приготування як перших, так і других страв. Ранньостиглі сорти довго не зберігаються.
Якщо гібридні форми культури та її ранні, середньостиглі сорти вибірково починають прибирати із середини червня, а основний урожай – із середини вересня, то середньопізня та пізня капуста дозріває довго і сидить на грядках до останнього, поки не настануть морозні ночі.
Терміни прибирання кольорового капустиЯк і в інших видів, залежать від сорту: ранні сорти починають зрізати вже в середині червня, середні – влітку, пізні – з кінця серпня до середини вересня.
Сорти білокачанної капусти для тривалого зберігання. збирають у травні-червні та вживають у їжу відразу або протягом місяця. А ось середні та пізні можна зберегти на досить тривалий термін. При цьому середньостиглі сорти зазвичай зберігають не більше 2-3 місяців.