Чим віскі від коньяку?

Віскі починається з сушіння солоду та отримання сусла, яке відправляють на бродіння. Потім настає черга дистиляції. На відміну від коньяку, тут може бути і дві, і три перегонки через два окремі дистилятори. Після цього настає період витримки.

Для виробництва бренді може використовуватися не тільки біле виноградне вино, як для коньяку – Залежно від вихідної сировини напій буває винним, фруктовим і ягідним. Фортеця. Віскі має міцність від 35 до 65% про. Коньяк більш жорстко регламентований за цим показником – його міцність 40% про.

Досить значною відмінністю між ними є те, що коньяк може бути виготовлений виключно у Франції, а віскі виробляють багато країн світу, хоча він є національним напоєм Ірландії та Шотландії.

Що краще? На це питання відповісти неможливо через надто великі відмінності між напоями. Віскі багатопрофільний напій, який буде доречний у багатьох випадках. Коньяк — більш консервативний і благородний напій, який є кращим пити у відповідній обстановці.

Related Posts