Цей екзотичний фрукт має протизапальну та антигістамінну дію. Завдяки складу, його рекомендують включити в раціон у разі хвороб Альцгеймера і Паркінсона, шкірних захворювань і всіх видів раку. У деяких країнах з мангостина готують лікувальний чай, що допомагає в разі діареї.
Перед вживанням мангостин потрібно правильно очистити від шкірки, роблячи акуратні кругові надрізи в центральній частині плода, намагаючись не пошкодити м’якоть. Розкриваємо шкірку і витягуємо часточки. Також можна надрізати верхівку плода, після чого діставати смачну м’якоть фрукта, використовуючи звичайну ложку або виделку.
Найбільше фрукт мангостин корисний сирим, але кісточки з м’якоті ковтати не можна. Справжньою фруктовою екзотикою вважаються десерти, смузі, морозиво і коктейлі з тропічного плоду.