Темпура – це ніжні, хрусткі шматочки морепродуктів, овочів або м'ясних продуктів, які обвалюють у панірувальних сухарях і обсмажують у великій кількості олії. Це традиційна страва японської кухні, яка завоювала популярність у всьому світі.
Щоб повністю насолодитися цією стравою, слід враховувати правила її вживання. По-перше, шматочки Темпури краще їсти відразу після приготування, коли вони ще гарячі та хрусткі. Відкладіть телефон, вимкніть телевізор і насолоджуйтесь смаком кожного шматочка.
По-друге, не забудьте занурювати Темпуру в соєвий соус перед її вживанням. Соєвий соус додасть солону нотку і підкреслить смак панування та начинки. Можна також полити Темпуру трохи соусу унаги – це надасть страві більш солодкого та ароматного смаку. Комбінація соусів значно посилить аромат цієї страви.
І останнє, але не менш важливе правило: потрібна напій допоможе вам ще більше насолодитися Темпурою. Відмінними супутниками для цієї страви є зелений чай, саке чи легке пиво. Всі вони чудово підкреслять аромат та смак Темпури.
№ | Прийом їжі | Спосіб прийому |
---|---|---|
1 | Паличками | Затискають паличками шматочок темпури і поміщають у рот |
2 | Виделкою | Проколюють вилкою шматочок темпури і підносять до рота |
3 | Руками | Беруть шматочок темпури руками і кладуть до рота |
Як правильно їсти темпура?
Темпуру їдять вилками для фонду або бамбуковими паличками. Слово "темпура" японці запозичили у португальців. "Ad tempora cuaresma", що в буквальному перекладі означало "під час посту". Місіонери, які прибули в Нагасакі, вживали під час посту рибу.
Як використовувати Темпур?
Темпура – це спеціальне панірувальне борошно для обсмажування продуктів у фритюрі. У японській кухні це борошно використовують для приготування кляру, в якому обсмажують морепродукти: кальмари, креветки, рибу та різні овочі, а також готують гарячі роли Темпура з різноманітними начинками..
Чим відрізняється темпура від кляру?
Чим темпура відрізняється від звичайного кляру У готовому вигляді виходить щільна та важка скоринка. Тісто для темпури має кардинальні відмінності. Тут навпаки вітаються грудочки борошна, а замішування триває лічені секунди. Саме швидке приготування і неоднорідна консистенція створюють повітряний кляр, що дихає.
Як правильно розвести Темпур?
Спробуйте приготувати кляр за стандартним співвідношенням 1:1:1 – на 1 склянку борошна, 1 склянку крижаної води та 1 яйце. Всі інгредієнти потрібно ретельно збити до однорідності, і одразу використовувати для обсмажування. Збережена копія