Скільки потрібно сервізів Для щоденного раціону ми найчастіше використовуємо всього 2 тарілки: глибоку та плоску. Однак для «бенкету на весь світ» пари тарілок все ж таки недостатньо. Ідеальна кількість сервізів дорівнює чотирьом: це щоденний, святковий, весняний та різдвяний набори.Jun 5, 2014
Їдальня та питний посуд + прилади Кожен вид посуду купується за формулою «кількість чоловік у сім'ї + 2». Тобто для двох потрібно по 4 предмети, для трьох – по 5, для чотирьох – по 6 і таке інше. Тарілки 3 видів: плоскі великі від 23 см у діаметрі, плоскі малі 18-20 см у діаметрі, глибокі тарілки для супів.
Для повсякденного користування на кухні необхідний мінімум включає таке:
- супові тарілки;
- пласкі тарілки для других страв;
- блюдця або тарілки для десертів – по одній на кожного члена сім'ї плюс дві-три додаткові;
- сервірувальні тарілки та чашки (салатник, соусник);
- посуд для чаювання;
- набори спецій;
Набори їдалень тарілок Як правило, такі столові набори роблять на шість персон – по шість тарілок кожного виду. У мінімальний входить лише два види тарілок – обідня та десертна. Є комплекти із супових та плоских. тарілок для других страв.