П’ють білий портвейн охолодженим до 10-12 °С, найчастіше як аперитив разом із льодом, тоніком і часточкою лимона. Поєднання з основними стравами: сухі білі портвейни поєднуються з рибою і морепродуктами, запеченими на грилі, особливо з крабами, креветками, морськими гребінцями, відмінно доповнять суші.
Основна рекомендація щодо температури подачі портвейну: червоні сорти мають бути кімнатної температури (18°C), білі необхідно охолодити до 10-12°C. Це правило загалом стосується всіх різновидів портвейну, проте деякі сорти краще розкривають свій смак за індивідуально підібраної температури.
Напої з меншим вмістом алкоголю, наприклад, лікери, портвейн, вермут, краще зберігати в холодильнику. На відміну від вина міцні напої вже дистильовані та стабільні, вони більше не розвиваються.