Хороша паста або макарони, Складаються тільки з борошна твердих сортів пшениці та води.Макарони з твердих сортів пшениці мають такі властивості:
- Колір золотистий, жовтий, янтарний;
- Поверхня гладка;
- Склоподібні краї;
- В упаковці немає уламків та крихт або їх мінімум.
Вироби із твердих сортів пшениці вищого, 1-го чи 2-го ґатунку. Вироби із м'яких склоподібних сортів пшениці вищого або 1-го сорту. Вироби з хлібопекарського борошна пшеничного вищого або 1-го сорту. Бажаєте корисні макарони – Вибирайте групу А, вищий сорт борошна.
Це можна визначити за відповідними позначеннями на упаковці. На упаковці шукайте слова: "група А", або "перший клас", або "дурум", або "тверді сорти пшениці". Все це означатиме, що макарони якісні. Ще один момент, на який варто звертати увагу, – кількість білка в макаронах.