Який ГІ у хліба?

За даними дослідження¹ середній глікемічний індекс однакового білого хліба (у кількості 100 г) здатний варіюватися в межах від 47 до 77 одиниць – фактично це дає змогу зарахувати продукт до всіх трьох категорій (із низьким ГІ, із середнім і з високим).Aug 24, 2021

Вибирайте вироби з низьким глікемічним індексом Наприклад, білий хліб із рафінованого борошна має ГІ 95, булочка без добавок 85, торти, печиво, тістечка – 100, оладки, млинці, сирники – 70, прості хлібці – 75.

У складі будь-якого хліба знаходяться швидкі вуглеводи з різним глікемічним індексом. Так, у різному борошні цей індекс різний. І найвищий він у борошні вищого ґатунку – 85, а найнижчий – у житньому борошні – 45.

У середньому глікемічний індекс макаронних виробів 44-47, але люди часто плутають поняття “глікемічний індекс” і “глікемічне навантаження”, тобто забувають враховувати загальну кількість споживаних вуглеводів.

Related Posts