Який фермент застосовується для згортання молока під час вироблення сиру?

Тисячоліттями для згортання молока використовували сичужний фермент (хімозин), що утворюється в сичузі – четвертому відділі шлунка молодняку ​​ссавців молочного періоду В організмі тварин він виконує ту ж функцію, що і в сироробстві: згортає молоко, що є початком його перетравлення.

Сичужний фермент Meito – інгредієнт, призначений для прискорення згортання молока з метою виробництва сиру.

Молокозгортаючі ферментні препарати тваринного походження Традиційно для виробництва сирів використовувався сичужний фермент (СФ), що отримується зі шлунків телят. У його складі – ферменти хімозин та пепсин.

Для згортання молока у сироробстві застосовують сичужний фермент, який містить два компоненти – хімозин (реннін) і пепсин (А і В), обидва згортають молоко, але хімозин активніший.

Related Posts