Яка користь від ГМО?

Переваги застосування ГМО у сільському господарстві Розведення ГМ-рослин і порід ГМ-тварин мають переваги з погляду харчової цінності, збільшення врожаю, безпеки продуктів харчування, зменшення використання пестицидів, мінімізації впливу антропогенної діяльності на природні екосистеми.Dec 10, 2020

Цілі створення ГМО Використання як окремих генів різних видів, так і їх комбінацій у створенні нових трансгенних сортів та ліній є частиною стратегії FAO щодо характеризації, збереження та використання генетичних ресурсів у сільському господарстві та харчовій промисловості.

Виділяють такі основні ризики споживання генетично модифікованих в їжу продуктів. Пригнічення імунітету, алергічні реакції та метаболічні розлади внаслідок безпосередньої дії трансгенних білків. Вплив нових білків, які продукують вбудовані в ГМО гени, невідомо.

Ціль генетичного модифікування

  • Стійкість до гербіцидів.
  • Стійкість до комах.
  • Стійкість до вірусів.
  • Стійкість до грибів.
  • Стійкість до посухи.
  • Стійкість до солей та алюмінію.
  • Модифікація харчових та технологічних властивостей продукту

Related Posts