Які вітаміни містяться в м’ясі лося?

Сумарний рівень вітамінів у м’ясі лося дорівнює 60,83 мг/кг. Відзначається високий вміст вітаміну Е (4,53 мг/кг), В5 (46,33 мг/кг) і В3 (4,08 мг/кг).

Лосине м’ясо насичене вітамінами та мінералами. Воно містить фосфор, цинк, залізо. У ньому низький вміст жиру, м’ясо досить швидко перетравлюється. Лосине м’ясо знижує рівень холестерину в крові, очищає судини, зміцнює кістки, допомагає нормалізувати травлення.

М’ясо лося відноситься дієтологами до найкорисніших видів м’яса, оскільки воно доволі багате на залізо, але водночас у ньому дуже мало жиру. За смаковими якостями лосятина нагадує яловичину, вирощену на природному випасі, хоча м’ясо лося більш волокнисте і більш грубе за текстурою.

У разі вживання в їжу непросмаженого м’яса свиней, корови, дикого кабана, ведмедя, лося або інших диких тварин можна заразитися такими небезпечними захворюваннями, як трихінельоз, токсоплазмоз, теніоз, теніаринхоз, ехінококоз.

Related Posts