Основні страви Морос і крістіанос (Moros y Cristianos) – це національне блюдо подається практично в кожному кубинському ресторані. Готується з рису із чорною квасолею. Ропа В'єха (Ropa Vieja) – традиційна кубинська страва, приготовлена з грудинки або стейку, тушкованого в ароматному томатному соусі.
2. Топ-11 кубинських страв
- Ахіако Ахіако є супом, який готується з 2-3 сортів картоплі ("креольська" картопля, "пастуса", "сабанера"), курки, кукурудзи, трав'янистої рослини "гуаско". …
- Ла Кальдоса …
- Костілітас …
- Елоті …
- Ропа в'єха …
- Кубинський сендвіч.
- Пікадильо куа-куа.
- Хуевос хабанерос
Кухня Куби ґрунтується на використанні морепродуктів (лангустів, креветок), м'яса (свинини, курятини), чорної квасолі, рису, спецій та приправ. Островітяни часто їдять фрукти: виноград, ананаси, яблука, гуаву.