Які потрібні спеції для плову?

До складу має входити: зіра (кумін), чорний, червоний перець, лавровий лист, часник, сушені ягоди барбарису, куркума, коріандр та шафран. Базилік, коріандр, майоран, кріп, петрушка, червоний перець, імеретинський шафран, селера, лавровий лист, чабер, м'ята, пажитник.12-Dec-2019

куркума – забарвлює плов у знаменитий золотисто-жовтий колір; барбарис – наділяє страву апетитною кислинкою та гарним виглядом; часник – робить аромат плову більш насиченим та м'яким; перець – надає готовій страві приємної гостроти та насиченості смаку.

Спочатку в розпечену олію викладається цибуля, потім – м'ясо і морква, потім, коли всі ці інгредієнти обсмажаться, приходить година спецій. Перед додаванням варто підлити трохи води. Лише після цього висипається рис.

Що ще додають у плов в залежності від регіонів і традицій: солодку паприку, кмин, гвоздику, зелень (петрушка, кріп), базилік, м'яту, часник (краще, звичайно, цілісний, хоч і сушений теж відмінно підійде).

Related Posts