Як потрібно правильно їсти чорниці?

Ягоду можна вживати у свіжому вигляді, а також сушеною і замороженою, додавати до йогурту, сиру і каші, готувати з нею випічку і киселі. Якщо вам не вдалося насолодитися ягодою в сезон і заготовити її на зиму, на допомогу прийдуть препарати з екстрактом чорниці, вітаміни з чорницею, які доступні протягом усього року.

Чорниці найкраще їсти у свіжому вигляді, хоча з ягід можна приготувати безліч смачних страв – пиріжки та кекси з чорницею, джем і варення, ароматний кисіль і морозиво. Листя чорниці заварюють як чай – це дуже корисно для краси та здоров’я.

Правильні пропорції вживання чорниць Чорниці в сирому вигляді потрібно вживати по 3 столові ложки на добу, в сухому вигляді – по одній столовій ложці на день. Добова норма вживання чорниці = 50 міліграм. Корисна норма вживання чорничного соку дорівнює 200-250 мілілітрів на добу.

Завдяки своїм бактерицидним властивостям, чорниці корисні в разі запалень сечостатевих шляхів і нирок. У разі сечокам’яної хвороби корисно, крім вживання в їжу ягід чорниці, пити відвар з її листя. Чорниці сприяють оновленню клітин сітківки ока і поліпшують кровообіг.

Related Posts