Які форми Класична піца?

Класична піца випікається у спеціальній дров'яній печі, яка називається помпейською та має форму склепіння у вигляді півсфери.

Піца може бути не тільки круглою, а й трикутною, прямокутною, квадратною або у вигляді серця. Кулінари у всьому світі дивують шедеврами, змагаючись між собою не лише за смак, а й за презентацію страви.

Правильний діаметр класичною неаполітанська піци — 28 сантиметрів, а радіус, відповідно, 14 сантиметрів. Ми випікаємо саме таку, звідси й назву R14, де r це радіус. 4. Ми випікаємо піцу в італійської печі Forni Valoriani, марки знаменитої та шанованої серед шефів усього світу.

Традиційно, тісто для піци не можна розкачувати качалкою, його потрібно покидати в повітря та крутити на руках. Внаслідок цієї маніпуляції, піца, під впливом відцентрової сили, розтягується по діаметру, набуваючи форми кола. Ця версія про походження округлості піци є більш правдоподібною.

Related Posts