Печені чи свіжі? Печені яблука легше засвоюються. Якщо у вас є проблеми зі шлунком, підвищена кислотність, якщо у вас підвищена чутливість зубів, ясен або ж від свіжих яблук починається печія, то краще вибирати запечені яблука.Aug 20, 2020
Користь печених яблук, Висушені або мочені, визначається їх унікальним складом. При сушінні з фрукта випаровується рідина, позбавляються вони і незначної частини вітаміну С. Але решта мінералів, кислот і вітамінів залишається. Такий продукт відрізняється великим вмістом йоду та пектину.
Звичайно ж, яблука краще вживати в тому вигляді, У якому їх створила природа – свіжому! Наприклад, вітамін С руйнується не тільки в процесі варіння, але навіть від зіткнення з повітрям, тому, яблука краще їсти сирими та не розрізаними.
Можна, можливо є солодкі печені яблука після основного прийому їжі, радить лікар. – Якщо у вас здоровий шлунок, нормальне травлення і немає проблем із зайвою вагою (в інших випадках потрібна індивідуальна рекомендація), є фрукти можна в перервах між сніданком та обідом, а також між обідом та вечерею.