Чому оливки стають гіркими?

Гіркоти оливкам надає речовина олеуропеїн . У зелених плодах цієї речовини більше ніж у стиглих. Стиглі оливки можна не тільки консервувати та маринувати, а й сушити та в’ялити, зберігаючи, таким чином, найбільшу кількість корисних речовин.Oct 6, 2016

Отже, змішайте оливкову олію з окропом у співвідношенні 1 до 1. Блендером збийте олію і воду до повної однорідності – на це піде десь від 30 секунд до 1 хвилини. Залиште олійно-водяну емульсію на півгодини-годину, щоб вона знову розшарувалася на олію і воду. Усе, вітаю, гіркота зникла.

І ось на наступному етапі оливки і стають тим продуктом, який у Росії називається – маслинами. Це процес ферментації – це спеціальна технологія обробки киснем, у результаті якої маслини стають однорідного чорного кольору. У цьому процесі немає нічого шкідливого.

Відповідно до міжнародної термінології, існують оливки чорні (англ. Black olives) – зрілі плоди оливкового дерева і зелені оливки (англ. Green olives) – недозрілі плоди оливкового дерева. У російській мові в повсякденній мові оливками називають плоди зеленого кольору, чорні оливки називають маслинами.

Related Posts