Яке молоко краще з лактозою чи без?

Молоко без лактози повністю зберігає свою користь, але не призводить до проблем із ШКТ при лактазній недостатності.. Мікроелементи молока впливають на розвиток міцних кісток та зубів за рахунок кальцію, фосфору та вітаміну D.Feb 26, 2022

Основною цінністю молока без лактози є наявність білків: казеїну, альбуміну та глобуліну, а також вітаміну B12, який відсутній у рослинних продуктах і дуже важливий для профілактики анемії. Крім того, у рослинному молоці дуже мало вітаміну D та кальцію, тому його часто збагачують цими елементами.

Для людей з високим ступенем непереносимості підходять безлактозні продукти. Безлактозне молоко, сири, йогурти або сир виробляють або шляхом фільтрації, або додаючи ту саму лактазу, яка розщеплює молочний цукор – тоді продукти набувають трохи солодкуватий смак.

Від звичайного молока воно відрізняється тільки відсутністю або низьким змістом лактози (Наприклад, за російським регламентом допускається не більше 0,1 г на 1 л готового до вживання продукту). При цьому виробниками підбираються технології, що забезпечують збереження продукту смаку та інших властивостей питного. молока.

Related Posts