Яка сіль не шкідлива?

Морську сіль отримують за допомогою випарювання природним шляхом морської води. Від інших сортів її відрізняє більший помел. Крім того, морська сіль відрізняється більш корисним складом. Крім хлориду натрію, до неї входять калій, кальцій, бром, марганець, йод: загалом близько півсотні важливих для організму мікроелементів.

Найкориснішою і найдорожчою вважають кам’яну індійську чорну сіль, у складі якої є залізо і сірка.

Видобувають чорну сіль у родовищах багатих сірководнем, саме він обдаровує мінерал чорним кольором. Природно, сіль не проходить додаткового очищення, що дає змогу зберегти всі корисні речовини. Вважається, що чорна сіль корисніша за морську і тим паче кухонну.

Related Posts