Лідером рейтингу стала печінка тріски трьох торгових марок: «Ашан», «Смачні консерви» та Nord Pilgrim – Все російського виробництва. Ці консерви відповідали не лише всім обов'язковим вимогам законодавства, а й випереджальним вимогам стандарту Роскачества. Dec 3, 2020
Щоб переконатися, що перед вами справді правильна печінка тріски, подивіться на заводське маркування, видавлене на кришці. Асортиментний знак консервів.Печінка тріски натуральна» – 010. Ці цифри шукайте на початку другого ряду.
У складі не повинно бути нічого зайвого: сама тріскова печінка, трохи солі, іноді – лаврушка та спеції. Жодних «Е-шек» чи консервантів у добрій консервованій печінки тріски бути не повинно! Гарною ознакою якісних консервів з печінки тріски буде вказівка, що вона виготовлена за ГОСТом.
– Для заміни печінки тріски недобросовісні виробники використовують печінка макрурусу, мінтаю, а також молоки лососевих, наприклад горбуші, з додаванням печінки тріски.