Яка міцність зернової браги?

Як дізнатися міцність бродячого сусла (зернової браги)? Завдання можна вирішити за допомогою виноміра. Ще один варіант – використовувати ареометр (сахарометр). Якщо брага містить менше 2% цукру, і ознак бродіння немає, можна починати перегонку. 1% перебродившого цукру в розчині еквівалентний міцності 0,6%.

При дотриманні оптимальних пропорцій води, цукру, дріжджів і необхідного температурного режиму заготовка здатна в середньому містити в собі міцність 12%. Домогтися більшої міцності звичайним способом не вийде. Пов’язано це з тим, що дріжджі при збільшенні концентрації спирту починають його переробляти.

Міцність браги :

  1. 0° Необхідно долити води:
  2. 0 літрів води Увага! Враховуйте толерантність (концентрацію спирту в бразі, при якій дріжджі гинуть) свого штаму дріжджів! Для більшості штамів цей показник не перевищує 16%. Формула, яка використовується для обчислення: R1 = A×64/B. R2 = B-A×0.615. A – вага цукру;

Related Posts