Як зберігати сметану?

Фахівці рекомендують зберігати сметану у морозильній камері не більше трьох місяців. Розморожувати сметану потрібно протягом доби у холодильнику. Але ні за яких обставин не за кімнатної температури. Така сметана ідеально доповнить ваші улюблені запіканки чи супи.

Сметану можна заморожувати на невизначений термін. Проте за два-три місяці якість почне знижуватися. Це пов'язано з фізичними змінами, що відбуваються в інгредієнтах сметани при заморожуванні. При замерзанні сметани вода розширюється, і рідина замерзає швидше за жир.

72 години За СТБ 1888-20008 термін придатності сметани при температурі зберігання від 2 до 6 С становить 72 години з дати виготовлення, однак він може бути збільшений виробником залежно від особливостей технологічного процесу виробництва, застосовуваних пакувальних матеріалів, умови зберігання на підставі гігієнічної оцінки.

Related Posts