Як вибілювати цукор?

Деякі вегетаріанці не вживають рафінований цукор, оскільки в процесі його обробки іноді використовується фільтр з кістяним вугіллям. Фільтр з активованого вугілля, який іноді виготовляють із кістяного вугілля, знебарвлює цукор, надаючи йому білого кольору в процесі фільтрації.

Фосфорну кислоту застосовують у виробництві добрив і кормових засобів, для формування антикорозійних покриттів на металах, а також у харчовій промисловості для надання кислуватого смаку безалкогольним напоям, для освітлення цукру.

Чистий буряк подрібнюють на стружку, поміщають у спеціальний апарат із водою й отримують жом і солодкий темний сік із вмістом цукру близько 13%. Далі рідину очищають від нецукрів, після чого вона стає світлою. Потім її згущують до сиропу – цукру в ньому вже 60%, який упарюють у вакуум-апаратах.

Related Posts