Як сушити білі гриби з конвекцією?

Увімкніть режим конвекції, дверцята духовки тримайте відкритої (на відстані 15-20 см) на протязі всього процесу сушіння для забезпечення безперервної циркуляції повітря в духовці. ►Після того, як поверхня грибів підсохне, збільшіть температуру в духовці до 60-75 ° С і продовжуйте процес сушіння ще 2-3 години.

Укласти гриби на лист, застелений пергаментним папером чи фольгою, чи решітку рядами з відривом 1-2 мм друг від друга. Покладені гриби помістити в духовку, розігріту до 40-50 ° С для подвяливания. (При більш високій температурі на них утворюються краплі білка, що виділяється.

Духовку потрібно тримати трохи відкритою – так виходитиме волога, що випаровується. Залежно від грибів знадобиться трохи більше або менше часу. Сушити години 2-3, потім духовку закрити та посушити ще 4-5 годин при 50С. Гриби перед сушінням тримати і мити у воді не можна!

Related Posts