Чи можна їсти банани із чорними точками?

Є особливий сорт бананів, які мають на своїй шкірці чорні крапочки – але їх до нас не завозять. Якщо ж ви побачили на вітчизняних ринках подібні банани, швидше за все – чорні крапки свідчать про не першу свіжість. Банани, які тільки-но потрапили до супермаркету, мають жовту шкірку з відтінком зелені.Sep 22, 2017

Чорні точки на шкірці банана виникають у місцях, де почалося відмирання тканини шкірки. Цей процес запускають гени самих клітин, що відмирають, тому вогнища виникають у безлічі по всій поверхні плода.

Але чи можна їсти почорнілі банани? Якщо немає жодних пошкоджень на шкірці та ознак гнили – то можна, можливо. Такі банани відрізняються від свіжих і не лише смаком. Вважається, що почорнілі банани солодше, м'якуш у них м'якший.

Як заявив експерт у розмові з РІА Новини, банани можна, можливо є навіть дітям з раннього віку, тому що фрукт є гіпоалергенним. При цьому незрілим даний продукт протипоказаний людям з хворим на кишечник, підшлунковою залозою, жовчним міхуром, а також тим, у яких погано перетравлюється клітковина.

Related Posts