Розноска їжі – це невід’ємна частина обслуговування в ресторанах, кафе та інших закладах громадського харчування. Швидкість і якість рознесення відіграють важливу роль у створенні комфортної атмосфери для відвідувачів. Якщо ви хочете навчитися швидко розносити їжу і зробити це ефективно, то вам стануть у пригоді деякі поради та рекомендації.
Першим кроком у швидкому рознесенні їжі є організація робочого місця. Важливо мати всі необхідні інструменти під рукою: таці, тарілки, прилади, серветки та інше. Також варто продумати логічну послідовність рознесення, щоб мінімізувати кількість рухів і скоротити час виконання завдання.
Оптимізація часу – це ще одна важлива складова швидкого рознесення їжі. Якщо у вас є кілька замовлень на рознесення, то краще спочатку зібрати всі страви на тацю, а потім рознести їх по столах. Це заощадить час і зробить розноску ефективнішою.
Як швидко розносити їжу | |
---|---|
Крок | Опис |
1 | Підготувати всі необхідні інгредієнти та посуд |
2 | Розігріти сковороду або каструлю на середньому вогні |
3 | Додати олію або жир на сковорідку і дочекатися її нагрівання |
4 | Покласти на сковороду або в каструлю продукти, які потрібно розносити |
5 | Періодично помішувати продукти, щоб вони рівномірно розігрівалися |
6 | Коли продукти стануть готовими, зняти з вогню і подати на стіл |
Як швидко розносити човники?
Порядок дій наступний:
- надіти товсті шкарпетки, на них – тісні туфлі;
- гарячим повітрям прогріти місце згину стопи;
- почекати повного охолодження поверхні туфель;
- повторити процедуру кілька разів за необхідності.
Як розносити тісні черевики?
Візьміть медичний спирт (горілку або потрійний одеколон), змочіть ним взуття зсередини, одягніть шкарпетки і походіть у парі до висихання. Замочіть і добре відіжміть грудку газет або відріз тканини (краще мікрофібра), щільно покладіть у носок туфель або чобіт, залиште на ніч.
Що робити, якщо взуття трохи мале?
Вироби з натуральної шкіри можна легко розтягнути до потрібного розміру за допомогою пінки. Засіб для розтягування наносять всередину туфель і в місцях найбільшого прилягання взуття до стопи. Після цього туфлі слід взути, і так походити до повного висихання розтягувача (приблизно 2-3 години). Процедуру можна повторити.