Як роблять молоко з порошку?

Порошок з молока або знятого молока виробляється за допомогою сушіння розпиленням, тобто, простіше кажучи, молоко впорскують у гарячу камеру, внаслідок чого вода, що міститься в молоці, миттєво випаровується, і залишається тільки суха речовина, з якої й отримують сухе молоко.13 Jun 2021

Це роблять у спеціальних теплообмінниках-охолоджувачах за допомогою крижаної води; молоко охолоджують із температури 35-36 градусів до 2-6. Після цього молоко відправляють переробнику, і що раніше воно доїде, то краще. Важливо, щоб воно було в дорозі не більше доби, а краще чотири-шість годин – інакше може зіпсуватися.

– Налийте молоко в склянку і поставте на білий аркуш паперу, щоб визначити відтінок. Натуральне молоко – абсолютно біле, мутно-біле або має блакитний відтінок. Червоний або помаранчевий відтінок говорить про наявність порошку. – Залиште склянку в кімнатній температурі на добу.

Сухе молоко – являє собою розчинний порошок, який отримують висушуванням нормалізованого пастеризованого коров’ячого молока. Зазвичай розводиться в теплій воді і вживається як напій, водночас зберігає багато корисних властивостей свіжого пастеризованого молока . Має широке застосування в кулінарії.

Related Posts