Як можна прибрати кислоту із солоних грибів

Як урятувати солоні гриби?

Гриби очищають від сміття, заливають холодною некип'яченою водою і залишають на 2-3 дні у прохолодному місці (16-18 градусів тепла). Головна умова: 2 рази на добу воду потрібно міняти, щоби гриби не закисали. Вимочені гриби промивають і дають висохнути.

Скільки потрібно вимочувати солоні гриби?

Хоча і сироїжки та лучні опеньки можна солити гарячим способом. Та й для печериць сухий посол не дуже підходить. Рекомендується свинушки, грузді, хвилі та білянки перед засолюванням вимочити протягом 3-х діб в розсолі (на 1 л води – 10г солі та 2г лимонної кислоти), але я та їх солю без вимочування.

Related Posts