Як приготувати вівсяне толокно?

Готують толокно приблизно так само, як і вівсяні пластівці: його варять на воді чи молоці. Після варіння толокно рекомендується потомити в духовці. Зерно під час приготування толокна не змалюють, а товчуть, і в отриманому зрештою борошні залишаються всі обдирні фракції, які корисні для шлунково-кишкового тракту.

Толокно готується просто і швидко, достатньо залити окропом або гарячим молоком, і корисний сніданок готовий. За старих часів на основі толокна готували страву під назвою кулага – розмішували продукт у холодній підсоленій водою і подавали на стіл, найчастіше – на полудень або як ласощі дітям.

Головною відмінністю борошна та толокна є вихідна сировина. Вівсяне толокно роблять із провареної крупи, подрібненої або цільної, а потім перетирають у ступці. Така технологія забезпечує попадання у підсумковий продукт подрібнених висівкових та зародкових оболонок.

Related Posts