Як правильно зберігати овочі та фрукти в магазині?

Найбільш правильно зберігати овочі та фрукти у паперових пакетах або перфорованих упаковках та контейнерах, щоб до них надходило повітря. Перед тим, як помістити фрукти та овочі в холодильник, їх краще не мити. Вода призведе до того, що свіжі продукти швидко зіпсуються.

Більшість овочів найкраще зберігати при температурі 0-8°С. Для стійких до впливу холоду коренеплодів (морква, буряк та ін.) температура зберігання – 0-2 ° С, картопля – 2-3 ° С, помідори та огірки взагалі не переносять близькі до 0 ° С температури. Їх необхідно зберігати за умов від 10°С.

Зберігати овочі і фрукти, вирощені у південному кліматі, краще всього при температурі від 8 до 13 градусів. Якщо зберігання овочів і фруктів відбувається у прохолоднішому місці, вони втрачають до 70 відсотків своїх вітамінів вже за два дні. На додаток до тепла вітаміни дуже чутливі до світла.

Related Posts