Найкраще перед заморожуванням надати тесту плоску форму – це сприятиме швидкій заморозці і подальшому розморожуванні. Потім його поміщають у щільний пакет та відправляють у морозильну камеру. Для зберігання можна використовувати герметичні пластикові контейнери або кілька шарів харчової плівки.
Чи можна заморожувати дріжджове тісто у морозилці?
Свіжозамішане тісто, не схильне до вистоювання, можна заморозити. Цю процедуру називають «шоковою заморозкою». Потрібно дотримуватися температури зберігання −15 −18 ℃. Краще розділити тісто на порції, надати йому плоску форму і помістити в щільний пакет, харчову плівку або контейнер.
Чи можна заморожувати здобні булочки?
Заморозити можна: дріжджове тісто; готові сформовані вироби; вже готові випечені вироби. Збережена копія