Як правильно сушити рибу чи солити

Як правильно солити та сушити рибу?

Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолення перед сушінням або в'яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.

Як правильно солити та сушити річкову рибу?

Етапи засолювання досить прості:

  1. Ретельно промийте рибу холодною проточною водою.
  2. На дні тари розгорніть матерію.
  3. Промажте сіллю кожну рибу. …
  4. Покладіть тушки в тару рівними шарами. …
  5. Після розкладки щільно закрийте тару, в ідеалі придавіть вантажем зверху.
  6. Залишіть у темному прохолодному місці на сім днів.

Related Posts