Як п’ють белс?

Лікер п’ють без додавання льоду або сиропу, не можна додавати воду або сік. Бейліс допомагає перетравити їжу завдяки великій кількості цукру і невеликому вмісту вершкового алкоголю. Напій вважається жіночим і підходить також і як основний напій до ласощів. Пляшку з напоєм не прийнято охолоджувати.

Найбільш вдалим буде поєднання з вершковим морозивом, доповненим полуницею, бананом або іншим джемом. Також часто подається із зефіром, бісквітними десертами, печивом, арахісом, сиром, шоколадом. Чоловіки воліють розбавити Baileys іншими напоями – горілкою або джином. Також Бейліз змішують із несолодкою кавою.

Зазвичай напій попередньо не охолоджують, хоча температура його зберігання коливається в межах 5-25 °C. У випадку з Бейлізом усе максимально просто – дістаємо з полиці та розливаємо по келихах. Лікер п’ють у чистому вигляді або в поєднанні з льодом. Усе залежить від особистих уподобань.

Основні правила вживання такі: Лікерна чарка маленька, до 30 мл, і на ніжці. Обсяг має бути таким, щоб лікер можна було випити одним ковтком або довго смакувати. Якщо немає спеціальних вказівок про температуру напою, його слід помірно охолодити до 12-20 C°.

Related Posts