Як нарізати Готового гусака?

Покладіть гусака на дошку грудкою догори, відріжте крила по суглобу. Відріжте від тушки ніжки по суглобу, розріжте їх по суглобу між гомілкою і стегном. Зробіть довгі розрізи по обидва боки вздовж грудної кістки. Акуратно підрізаючи м’якоть знизу, відокремте обидва філе грудки.Jan 13, 2018

Щоб так обробити тушку гуски, потрібно лише засунути ніж всередину тушки і проткнути її. Далі тушка ділиться навпіл неспішними рухами паралельно хребту у напрямку до себе. Спочатку розділяються спинка і грудка, а потім кожна з отриманих частин розрізається на дві приблизно рівні частини.

Гусак має бути общипаний відразу після забою, щоб тушка ще не встигла застигнути. Лапки та крила птаха зв’яжіть мотузкою – так буде зручніше обскубати дикого або домашнього гусака правильно. Починайте обскубування від грудки до закінчення черевця. Потім треба видалити все пір’я з підключичної западини й обскубати спинку.

У слов’янських народів приготування гуски на Різдво або Водохреща уособлювало спадаючу і зростаючу силу сонця. Ось звідси у багатьох народів і є традиція готувати саме цю пташку на різдвяну вечерю.

Related Posts