Як дізнатися готовий бісквіт чи ні?

Визначити готовність бісквіта можна візуально і тактильно. Він підрум’янюється зверху, при легкому натисканні пальцем на ньому не залишається вм’ятини. Можна так само проколоти паличкою або зубочисткою – суха – значить пропікся. Готовий бісквіт треба залишити в духовці ще на 10-15 хвилин.Feb 21, 2011

Якщо ваш торт успішно пройшов перші три тести, саме час підготувати зубочистку. Проткніть центр пирога. Якщо зубочистка суха – корж готовий. Надійний спосіб, яким користувалися наші мами, бабусі.

Що робити, якщо бісквіт не пропікся Якщо корж всередині сирий, а зверху горить, то його можна ще врятувати. Найчастіше проблема у високій температурі. Досить опустити бісквіт на нижню полицю і вирівняти жар, можливо, відключити верхній тен. На готовність перевіряємо зубочисткою.

Відчиняти дверцята раніше ніж через 25-30 хвилин точно не варто – бісквіт опаде і більше не підніметься. Чому таке відбувається? Коли ви ставите бісквіт у духовку, під впливом гарячого повітря стінки починають запікатися, таким чином тепле повітря тримається всередині.

Related Posts