Скільки за часом мають випікатися еклери?

Духовку не відкривати, еклери не ворушити! Якщо тісто осяде, то воно вже не підніметься. Поставили і на 20 хвилин забули. Потім можна подивитися: якщо вигляд рум’яний – можна виймати з духовки. Обов’язково охолоджуємо.

Печіть еклери 15 хвилин при 200°C, а потім зменшіть температуру до 180°C і допікайте ще 25 хвилин. Звісно, відкривати духовку в процесі випікання не можна. Готові палички дістаньте з духовки, дайте їм охолонути до кімнатної температури.

У жодному разі не відчиняйте духову шафу під час випікання, інакше еклери та профітролі перетворяться на плоскі коржі. Як дізнатися, чи готові тістечка, не заглядаючи в духову шафу? Якщо в тріщинках на поверхні тіста немає бульбашок, а самі еклери набули золотистого кольору, можете вимикати духовку.

Related Posts