Скільки потрібно пресованих дріжджів на 1 кг борошна?

Стандартні норми введення в борошно: для нездобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 30 – 50 г живих дріжджів; для хлібопічки беріть майже в 2 рази менше свіжих дріжджів.

Найкраще рахувати кількість дріжджів відносно кількості борошна та залежно від виду тіста. Для простого тіста (не здобного, де мало цукру і небагато жирів), необхідно 3-5% дріжджів, тобто: На 1 кг борошна – 30-50 г свіжих пресованих дріжджів.

Відповідність сухих і свіжих дріжджів, таблиця перекладу та відповідності

Сухі дріжджі (ч.л.)14
Сухі дріжджі (гр.)312
Свіжі дріжджі (гр.)936

Сухі та свіжі (пресовані) дріжджі взаємозамінні в пропорції 1:3. Якщо за рецептом потрібно 15 г свіжих дріжджів, а у вас тільки сухі, то беремо 5 г сухих. І навпаки.

Related Posts