Скільки можна зберігати кип'ячене молоко?

Пастеризоване та кип'ячене молоко, вершки при температурі +4 +8 С можна зберігати до трьох діб, і трохи довше за температури від 0 до +6 С.

Наприклад, зберігання молока у холодильнику може розтягнутися як 48 годин, так і 3 дні. Перша цифра стосується свіжого, а друга кип'яченого молока. Якщо підняти температуру до 20 градусів Цельсія, термін скоротиться до 10 і 18 годин відповідно.

Якщо воно згорнулося, продукт прокис і продовжувати кип'ятіння не варто. Таке молоко можна використовувати тільки для смаження млинців та оладок. Якщо ж згортання не відбулося, додайте в окріп залишок молоко. Щоб воно не втекло, покладіть на дно перевернуте блюдце.

48 годин Після відкриття упаковки максимальний термін зберігання пастеризованого молока – 48 годин, стерилізованого – 96 годин. Ультрапастеризоване зберігається стільки, скільки написано на упаковці. Кисломолочні продукти варто вживати протягом 72 годин.

Related Posts