Скільки градусів у напої зіджу?

Со́джу — традиційний корейський алкогольний напій. Об'ємна частка спирту може становити від 13% до 45% (найпопулярніший варіант 20%).

Їх все поєднує фортеця (близько 20 градусів), прозорість (ріднить з горілкою) і нейтральність до смаку (ще більше ріднить з горілкою). Що відрізняє від горілки, так це менша різкість смаку: фортеця зіджу все-таки вдвічі менше.

Соджу можна пити і в холодному, і в теплому вигляді, при цьому кригу в напій не додають. Оскільки міцність напою невелика, його п'ють маленькими ковтками, але не можна доливати зіджупоки стопка не спорожніє. Важливий момент – подача напою: його не прийнято наливати собі.

Нерідко напій розбавляютьДля чого використовуються тонік, цукровий сироп або лимонад, можуть додаватися смакові біттери з дині, кавуна або лимона. У голодні для Кореї роки для заощадження продовольства було заборонено виготовляти зіджу з рису, тому у виробництво було запущено солодку картоплю.

Related Posts