Що таке Шу та Шен пуер?

Чай пуер ділять на два сорти: шу пуер (чорний) та шен пуер, обидва види виготовляють з однакової сировини, але властивості готового напою, колір, аромат та смак відрізняються. Якщо говорити про відмінності у двох словах: то шу пуер – це штучна ферментація, а шен пуер – це природна ферментація.

Шу у перекладі з китайської мови означає – «повністю дозрілий», «повністю готовий». Шен – це «сирий», «необроблений». Обидва ці пуери виготовляються в провінції Юньнань. Сировина збирається з тих самих чайних дерев.

Шу Пуер – елітний чорний китайський чай, назва якого перекладається як «готовий, приготовлений». Густий, що має бархатистий смак і різкий запах сирої землі, він має багато поціновувачів у всьому світі.

Related Posts